Popis
Kampotský pepř ze stejnojmenné oblasti v Kambodži patří k nejlepším pepřům na světě. Dusné horké podnebí nedaleko pobřeží Thajského zálivu a těžké jílovité půdy vytvářejí dokonalý základ pro vynikající vlastnosti pepře.
Pěstování je velmi pracné, provádí se ručně, tradičním způsobem Při pěstování se nepoužívají umělá hnojiva a pesticidy. Všechny druhy pepře pocházejí ze stejné rostliny, barva je dána stupněm zralosti a zpracováním.
Organický černý kampotský pepř se získává z ještě zelených plodů pepře. Po sklizni se zrna suší na slunci a proces fermentace způsobí, že plody zčernají. Následuje pečlivý ruční sběr, aby se k nám na stůl dostaly jen ty nejkrásnější a nejhrubší plody. Pro černou verzi pepře Kampot je charakteristická příjemná, silná pálivost s nádechem máty a eukalyptu. Černý Kampot se hodí ke všem tmavým masům a silným, vydatným pokrmům.
Složení: 100% organický černý kampotský pepř
Balení: sklo, 20g
Podobné produkty
Hmotnost | 0.12 kg |
Pálivost | 1 / 10 |
Země původu | Kambodža |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.