Na našich stránkách celoročně najdeš nejlepší pesto od českého výrobce Zach´s pesto & chilli.
Různá pálivost, různé ingredience a každé z nich je naprostá špička, dokonce i ty nepálivé!
Ale tohle je silně sezónní a jednoduchý recept na domácí pesto z medvědího česneku, kterým nám na jaře doslova zarůstají lesy. Samotný recept už nemůže být jednodušší a nejlepší na něm je, že česnekovou chuť listů můžeš doladit chilli papričkami podle své chuti.
1, Při sběru listů je nejlepší vybírat ty zdravější a mladší ze středu "hnízda". Menší proutěný košík listů vystačí na 4 malé lahvičky pesta.
2, Listy omyjte, osušte, odřízněte stonkovou část a společně s trochou olivového oleje a soli vložte pro usnadnění do kuchyňského robota. Podle chuti přidejte sušené čili, vločkované nebo práškové chilli papričky.
3, Hotové pesto dejte do umytých menších lahviček, uzavřete a uložte do ledničky.