Popis
Bhut Jolokia se dlouho pyšnila titulem “nejpálivější paprička světa“ a svou ohnivostí způsobila ve světe chilli revoluci. Jako první paprička na světě pokořila hranici 1 000 000 SHU a stala se držitelkou Guinessova rekordu (rok 2007). Její pověstná a dlouhá pálivost dosahuje až 1 001 304 SHU a je zhruba 400x pálivější než omáčka Tabasco. Troufneš si na ní?
Pálivost: až 1 001 304 SHU
Chuť: Silně ovocná
Použití: Tyto papričky jsou extrémně pálivé a je třeba dávkovat více opatrně. Mají univerzální použití.
Příprava: Zahřej si pánev na středním plamenu, dej papričky do pánve (20-30 s) a zalij je vařící vodou. Nech vše stát v pánvi zhruba 20-30 minut, ale nevař. Po uplynutí zhruba půl hodinky můžeš papričky nakrájet, nebo rozmixovat a přidat do jídla.
Tenhle postup se jmenuje rehydratace sušených papriček.
Rozměry papričky: délka 5,5 cm, tloušťka 1,5 cm (zhruba)
Váha: 1 paprička = 1 g
Balení: 10 g (zhruba 10 kusů chilli papriček Bhut Jolokia)
Trvanlivost: 18 měsíců
Podobné produkty
Hmotnost | 0.02 kg |
Chilli paprička | Bhut Jolokia |
Krajina původu | Indie |
Pálivost | 5 / 5 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.