LUXUSNÍ BARBECUE OMÁČKA (185 ML)

1 hodnocení
 

Pálivost: 4 / 10

Máte rádi jedinečné spojení chutí, z těch nejlepších ingrediencí jaké existují?  Právě pro vás je naše Luxusní Barbecue omáčka. 

Dostupnost Skladem
269 Kč
   
Výrobce My-Chilli
Kategorie PÁLIVÉ OMÁČKY
 

Jen pro srovnání:

V klasické barbecue omáčce se používá rajčatový protlak. V naší, Luxusní Barbecue, jsme použili italská rajčata San Marzano, které jsme vlastnoručně přepasírovali a zredukovali pomalým varem. Standardní barbecue omáčky používají obyčejný cukr. My jsme použili kombinaci kokosového cukru a nektaru, oba pocházejí z květů kokosových palem a 1 kg tohoto cukru stojí více než 200 kč, o nektaru ani nemluvě! V běžných barbecue omáčkách se používá umělá příchuť whiskey. My jsme použili jednu z nejlepších whiskey na světě, desetiletou single malt Ardbeg 10 ! A tak bychom mohli pokračovat dále i s balsamicovým octem z Modeny, kterým jsme nahradili běžně používaný kvasný ocet, atd. 

Pokud si vyberete naši Luxusní Barbecue omáčku, čeká vás doslova exploze nejrůznějších chutí. Na první dojem ucítíte kouřovou vůni a chuť Ardbegu, po které následuje aromatické tělo San Marzano rajčat se sladkým tónem. Okamžitě za ním vás čeká silně karamelová chuť kokosového cukru a nektaru, a na závěr nastoupí velmi příjemná pálivost papriček Carolina Reaper, které jsou sice v čisté podobě extrémně pálivé, my jsme jich však použili jen tolik, abyste si mohli užít exkluzivní chuť a vůni naší omáčky v celé její kráse. Celou paletu chutí pak dokončí kubebový pepř, který má krásně dřevitou vůni i chuť. 

Tuto omáčku doporučujeme používat jako skutečně vyjímečný produkt - je přímo zrozená k vyzrálému hovězímu masu, nebo pomalu pečenému vepřovému. 

Složení: Rajčata San Marzano, třtinový cukr, kokosový cukr, balsamicový ocet, kokosový nektar, balsamicová redukce, whiskey (Ardbeg 10yo), pyré z chilli (Carolina Reaper, ocet), ocet, přírodní kouřové aroma, škrob, nesířená melasa, chilli sušené uzené (Chipotle), kubebový pepř. 

Pálivost: 4/10

Více o My-Chilli:

Stručně a jasně - dva kámoši, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. Žijí na jižní moravě, kde také často nakupují suroviny pro výrobu, od místních farmářů. Firmu založili s naprosto minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, vařečkou, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. Jo, a s obrovským nadšením :-).

Dnes má hrnec s automatickým míchadlem objem 100 litrů, profesionální gastro mixér vypadá spíše jako zbíječka a za jeden den spotřebují tolik chilli, kolik nám dříve stačilo na měsíc. Celý byznys se snaží řídit dle jednoduchého hesla: " dělej jak nejlíp umíš, a chovej se tak, jak bys sám chtěl, aby se k tobě chovali ostatní".

V průběhu času jsme se setkali s nejrůznějšími celebritami ať už v klasickém showbusinessu, v gastru, nebo velikány světa hotsaucek.

Natáčení pořadu Česko vaří s Pohlreichem

Vaření omáčky se Zdeňkem Pohlreichem pro jeden z jeho pořadů.

Cajohn's, kmotr všech hotsaucek

Setkání s kmotrem všech chilli omáček Johnem Hardem alias Cajohn's

Ed Currie, šlechtitel toho času nejpálivější chilli papričky na světě - Carolina Reaper

Ed Currie, šlechtitel toho času (k dubnu 2016) nejpálivější papričky na světě - Carolina Reaper.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: