• 1 z 3
 

KEYGOES:SALTY SUPER SET

18 hodnocení
 

Sada pro milovníky slaných jídel: nerezová KEYGOES:SALTY klíčenka a k ní 7 druhů luxusních solí ze všech koutů světa.

Dostupnost Skladem
399 Kč
   
Značka Náš produkt - Chilimarket.CZ
Kategorie KEYGOES:SALTY
 

Maruška v pohádce Byl jednou jeden král říkala, že sůl je nad zlato. A je to pravda! Proto jsem pro tebe připravil tenhle set 7 super mňamózních solí. Dobře osolené jídlo je prostě základ.

V sadě KEYGOES: SALTY SUPER SET dostaneš:

  • 1x KEYGOES: SALTY klíčenku v parádním nerezovém provedení
  • 7x náplň do klíčenky s nejvybranějšími druhy solí:
    • 1x bambusová pečená sůl z Koreje
    • 1x černá sůl z Havaje
    • 1x vikingská uzená sůl
    • 1x růžová sůl z Bolívie
    • 1x červená sůl z Havaje
    • 1x alpská sůl
    • 1x himalájská jemná sůl

  

Bambusová sůl z Koreje

Úžasná sůl pečená v bambusových stoncích pochází z Koreje. Vícenásobným pálením získává zásadité pH mezi 7 až 12 a stoupá i množství minerálních látek. Bambusová sůl se dnes po celém světě prodává jako velká delikatesa. Má velmi slanou chuť a její konzistence se podobá práškovému cukru. I proto se hodí pro solení syrové zeleniny a typických korejských jídel s rýží.

 bambus

Složení: 81,2% NaCl, 15,04% O, 1% Cu, 0,8% K, 0,31% K, 0,0078% Fe, 0,0009% Mn

 

Černá sůl z Havaje

Černá sůl má naprosto delikátní chuť a úžasně dotváří máslové a sýrové pomazánky, nejrůznější předkrmy a saláty.

 cierna havaj

Složení: 97,7% NaCl, 1,24% Ca, 0,65% Mg, 4,28% SO4

 

Vikingská uzená sůl

Divokost skandinávských lesů, ohniště plné hořícího dubového dřeva, vůně čerstvého masa připraveného na grilování, tyhle chutě najdeš v tajemně zakouřené vikingské soli. Udí se na nejčistším dřevě Evropy, norském dubu. Odpařené a zauzené krystalky soli se postupně olupují z dubových polen. Hodí se k rybám i na všechny typy masa. Neuvěřitelnou chuť dodá jídlům z rajčat, okurek a vajec.

 viking

Složení: 97,5% NaCi, 0,04% Ca, 0,00%Mg, 0,10%SO4

 

Růžová sůl z Bolívie

Jemnou chuť a nádhernou růžovou barvu bolivijské soli využívají nejlepší restaurace světa. Barvu růží získává sůl díky vysokému podílu železa, není to však jediný minerál, který bolivijská kráska obsahuje. Najdeš v ní pro tělo důležitý draslík, vápník i hořčík. Kamenná sůl se těží vysoko v Andách na západě Bolívie. Stejně jako v dobách Inků. Ručně sklizenou sůl pak svážejí karavany do nížin, odkud se exportuje do nejprestižnějších gastronomických center.

 ruza

Složení: 98.2% NaCl, 0.48% Ca, 0.12% Mg

 

Červená sůl z Havaje

Červená havajská sůl je mořská sůl, která se sklízí ručně na ostrově Molokai v Havajském souostroví. Má jedinečnou chuť a červenou barvu získává sůl díky železu v půdě. Perfektní je na grilování, ochucení masitých pokrmů, ryb a mořských plodů.

 cerveny havaj

Složení: 97,7% NaCl, 1,24% Ca, 0,65% Mg, 4,28% SO4

 

Alpská sůl

Intenzivní chuť a krásná červeno-hnědá barva. To je alpská sůl z Rakouska. Sůl se těží v hlubinách Solné komory v rakouských Alpách. Je pozůstatkem pravěkého moře, které v důsledku klimatických a geologických změn začalo vysychat před 250 miliony let. Proto je doslova pokladem pod vrstvami hornatých Alp, její naleziště jsou chráněna před vlivy vnějšího světa. Již v době bronzové putovala alpská sůl po obchodních cestách a byla cennou komoditou. Alpská sůl fantasticky dochutí například tmavá masa, všechny druhy ryb a mořských plodů nebo saláty. 

 alpska sol

 

Složení:87,3% NaCl, 4,8% SO4, 16100 mg/kg S, 0,86% Ca, 0,40% Mg, 1,2% K

 

Himalájská jemná sůl

Tato sůl je mimořádně bohatá na hořčík a vápník a je přirozeně zbarvená do jemné růžové barvy. Těží se v kopcích severního Pákistánu a svým původem je zárukou čistoty a nejvyšší kvality. Himalájská sůl je ideální pro dochucení všech vařených i syrových jídel.

 himalajska sol

Složení: 87,3% NaCl, 4,8% SO4, 16100 mg/kg S, 0,86% Ca, 0,40% Mg, 1,2% K

 

Vlastnosti klíčenky:

  • rozměr: 75 mm x 14 mm
  • váha: 35 g
  • materiál obalu: nerez
  • materiál náplně: PP plast
  • výdrž: 1 náplň = cca 100 vylepšených jídel (jedna náplň = 4 g soli)

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: